Hopp til hovedinnholdet

Nyheter

 

28. mai 2011

Vestas Castings i Kristiansand gjør stadige forbedringer gjennom lean-prosessen i bedriften. Økt kvalitet og redusert ressursbruk er to sentrale gevinster når regnskapet gjøres opp.

28. mai 2011

I årevis har en hel verden sett opp til japanske produksjonsbedrifter. Nå vil de lære teamorganisering av norske forskere.

28. mai 2011

Malingsprodusenten Jotun har økt produksjonskapasiteten sin med 20 til 30 prosent ved hjelp av prinsipper i forbedringsfilosofien Lean.

20. mai 2011

Redaksjonene i Schibsted har mye å lære av sine kolleger i salgsavdelingene, mener konsernets egen organisasjonsdirektør.

12. april 2011

I NRK-dokumentaren ”Helsefabrikken” legges norsk offentlig helsevesen under lupen. Pasienter på samlebånd benyttes som retorisk virkemiddel. Ledelsesprinsipper som Lean-konseptet fra bilindustrien kritiseres, og ansees som uegnet for bruk i helsesektoren. Vi mener at denne konklusjonen trekkes for raskt. Helsevesenet, pasienter og pårørende vil alle kunne dra nytte av nye metoder for å øke kvaliteten, unngå feil og unngå ventetid ved at mennesket i sterkere grad settes i sentrum.

28. mars 2011

På starten av året samlet Samhandlingsreformen i Gjøvikregionen, med 5 kommuner og Sykehuset Innlandet, Fagskolen og Høgskolen i Gjøvik samt Sintef Raufoss Manufacturing over 80 deltakere til Leanseminar ved Høgskolen i Gjøvik. Seminaret skulle legge grunnlag for bedre forståelse av for hva Leanmetodikk er.

28. mars 2011

Den utenlandskeide prosessindustrien på Sørlandet samarbeider om kunnskap for å forbedre sin egen konkurranseevnene og sikre en framtid i Norge. De vil være utstillingevindu for norsk prosessindustri.

28. mars 2011

Leder av interimstyret i Lean Forum Norge, Ottar Henriksen mener at det er tvingende nødvendig å lære av andre bransjer og land for å kunne være effektiv og konkurransedyktig.

13. mars 2011

Alle vil produsere effektivt og lønnsomt. Nøkkelordet for mange er slank produksjon, eller Lean. Næringsmiddelbedriften Ringnes på Gjelleråsen måler økt forbedring av driften etter nærmere ti års stadig sterkere satsning på Lean.

13. mars 2011

Hos Rescon Mapei har Lean økt dekningsbidraget med kr 2500 per produksjonstime. Lean-prosesser har også gjort det lettere å være kunde av Rescon Mapei. I 93 av 100 tilfeller tar det nå under 20 sekunder før du får svar på telefonen.

09. mars 2011

Ron Mascitelli, en av verdens fremste eksperter på kunnskapsbasert produktutvikling (KBD), brukte praktiske eksempler for å få frem budskapet i hovedforedraget under KBD-seminaret i Vestfossen 2.-3. februar.

Den praktiske tilnærmingen fenget de nærmere 100 tilhørerne. Sammen med konsernsjef i Kongsberg Automotive (KA), Hans Peter Havdals åpningsforedrag om hvorfor KBD er så viktig for KA, fikk seminardeltakerne forståelse at for at kunnskapsbasert produktutvikling både kan gi mer og bedre innovasjon, og gi bedriftene konkurransefortrinn.

09. mars 2011

Lean må til for å se den helheten i bedriften, mener Frode Ødegård.

«Hvis du ikke blir bedre fortere enn de blir det, blir du dårligere.»

Sitatet stammer fra Tom Peters, amerikansk forfatter av flere bøker om forretningsledelse.

Det er et av yndlingssitatene til Frode L. Ødegård, en norskfødt mann som har bodd i USA i lengre tid. Der har han blant annet etablert Lean Software Institute som ble startet i 2004 for å hjelpe bedrifter til å bli «Lean».

Det trengs en begrepsoppklaring i denne kategorien av metodikker, der man også finner Agile, Scrum og en hel haug andre avarter – alle som Computerwold ofte omtaler som Smidig, men som blir altfor upresist i dette tilfellet.

Ødegårds bedrift har følgende definisjon av «Lean»: "en bedriftsfilosofi og et sett praksiser for å mobilisere folk til innovasjon slik at deres bedrifter kan levere mer kundeverdi fortere, mens overflødigheter reduseres."

11. januar 2011

test

15. november 2010

Medarbeiderdrevet innovasjon er det nye
i-ordet som skal skape ny vekst og radikale
innovasjoner. Mange virksomheter satser på
store innovasjonsprosjekter og dedikerte utviklingsavdelinger,
men glemmer at gutta og
jentene på «gølvet» er de beste innovatørene.
Forskerne mener det ligger et stort uutnyttet
potensial i medarbeiderdrevet innovasjon.

04. oktober 2010

På Hillerød Hospital har de gjennom flere år anvendt Lean som metode til å effektivisere arbeidsgangen og fjerne sløsing.

30. september 2010

En grundig gjennomgåelse av arbeidsrutinene ved Egegården aldershjem sendte sykefraværet til bunns og trivselen til topps. Nå skal kommuner i Norge gjøre det samme.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.