Hopp til hovedinnholdet

Nyheter

 

16. august 2011

Anodemontasjen til Hydro Karmøy vant pris under en nettverkskonferanse på Lille Maritim torsdag.

11. august 2011

Det går nesten ikke en uke uten at vi hører om alvorlige byggefeil i mediene. Totalt oppdages feil av forskjellig karakter på 85 prosent av alle nye bygg. Dette koster rundt 15 milliarder kroner i året.

Samtidig øker byggekostnadene, og produktivitetsutviklingen er lav. Det foregår også veldig lite forskning og utvikling innen bygg. Samtidig sliter bransjen med holdningsproblemer, blant annet med håndverkere som ikke møter opp når de skal.

18. juli 2011

Med et sykefravær på bare 1,9 prosent er Utsira best i klassen når det gjelder jobbnærvær i kommunal sektor.

18. juli 2011

Raskere saksbehandling, høyere kvalitet og mindre stress i hverdagen er noen av resultatene Helse Midt-Norge og Pasientreiser ANS har oppnådd etter å ha gjennomført pilotprosjektet Kontinuerlig forbedring (LEAN).

10. juli 2011

Holdninger og dyptgripende organisasjons-tiltak står bak de revolusjonerende innovasjonene Alcoas aluminiumsverk på Lista har gjort de siste årene.

06. juli 2011

Velkommen til konferansen ”Lean på norsk” 29.-30.11.2011 i Oslo. I år, som i fjor, stiller noen av landets fremste kapasiteter innen lean opp som foredragsholdere. I tillegg har vi flere internasjonale kapasiteter som vil formidle sin kunnskap. ”Lean på norsk” har som formål at norske virksomheter skal bli best på lean blant annet ved hjelp av de fortrinn vi har i den norske samarbeidsmodellen.

06. juli 2011

En av hovedaktivitetene til Lean Forum Norge i 2011, er å være med å bidra til etablering av regionale Lean Forum miljøer.

Den 7.4.2011 ble Lean Forum Innlandet stiftet som forening. 

05. juli 2011

Monica Rolfsen, førsteamanuensis ved NTNU, informerer om forskningsprosjektet:

" I februar 2011 leverte vi en søknad til Forskningsrådet om et såkalt ”Kompetanseprosjekt for næringslivet” innen ”Lean Operations”. Konkurransen var usedvanlig tøff; over hundre søknader ble levert inn, og vårt prosjekt var et av de som fikk tilslag.

28. mai 2011

Da den nye barneavdelingen ved Ålesund sykehus ble overlevert 23. mars, tok byggebransjen et effektivt skritt videre.

28. mai 2011

Vestas Castings i Kristiansand gjør stadige forbedringer gjennom lean-prosessen i bedriften. Økt kvalitet og redusert ressursbruk er to sentrale gevinster når regnskapet gjøres opp.

28. mai 2011

I årevis har en hel verden sett opp til japanske produksjonsbedrifter. Nå vil de lære teamorganisering av norske forskere.

28. mai 2011

Malingsprodusenten Jotun har økt produksjonskapasiteten sin med 20 til 30 prosent ved hjelp av prinsipper i forbedringsfilosofien Lean.

20. mai 2011

Redaksjonene i Schibsted har mye å lære av sine kolleger i salgsavdelingene, mener konsernets egen organisasjonsdirektør.

12. april 2011

I NRK-dokumentaren ”Helsefabrikken” legges norsk offentlig helsevesen under lupen. Pasienter på samlebånd benyttes som retorisk virkemiddel. Ledelsesprinsipper som Lean-konseptet fra bilindustrien kritiseres, og ansees som uegnet for bruk i helsesektoren. Vi mener at denne konklusjonen trekkes for raskt. Helsevesenet, pasienter og pårørende vil alle kunne dra nytte av nye metoder for å øke kvaliteten, unngå feil og unngå ventetid ved at mennesket i sterkere grad settes i sentrum.

28. mars 2011

På starten av året samlet Samhandlingsreformen i Gjøvikregionen, med 5 kommuner og Sykehuset Innlandet, Fagskolen og Høgskolen i Gjøvik samt Sintef Raufoss Manufacturing over 80 deltakere til Leanseminar ved Høgskolen i Gjøvik. Seminaret skulle legge grunnlag for bedre forståelse av for hva Leanmetodikk er.

28. mars 2011

Den utenlandskeide prosessindustrien på Sørlandet samarbeider om kunnskap for å forbedre sin egen konkurranseevnene og sikre en framtid i Norge. De vil være utstillingevindu for norsk prosessindustri.

28. mars 2011

Leder av interimstyret i Lean Forum Norge, Ottar Henriksen mener at det er tvingende nødvendig å lære av andre bransjer og land for å kunne være effektiv og konkurransedyktig.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.