Hopp til hovedinnholdet

Nyheter

 

11. januar 2011

test

15. november 2010

Medarbeiderdrevet innovasjon er det nye
i-ordet som skal skape ny vekst og radikale
innovasjoner. Mange virksomheter satser på
store innovasjonsprosjekter og dedikerte utviklingsavdelinger,
men glemmer at gutta og
jentene på «gølvet» er de beste innovatørene.
Forskerne mener det ligger et stort uutnyttet
potensial i medarbeiderdrevet innovasjon.

04. oktober 2010

På Hillerød Hospital har de gjennom flere år anvendt Lean som metode til å effektivisere arbeidsgangen og fjerne sløsing.

30. september 2010

En grundig gjennomgåelse av arbeidsrutinene ved Egegården aldershjem sendte sykefraværet til bunns og trivselen til topps. Nå skal kommuner i Norge gjøre det samme.

30. august 2010

Gjennom kartleggingsmetoden AHA har Verkstedenheten i Kollektivtransportproduksjon AS i Oslo satt i gang en prosess for å redusere sykefraværet i løpet av en treårs periode. Prosessen kan de ansatte følge på Lean-tavlene, for i oppfølgingsarbeidet er det Lean-konseptet som gjelder.

12. august 2010

Problemstilling

Ledelsen på Odense Universitetshospital (OUH) ønsket å forbedre sykehusets service overfor pasientene og skape større medarbeidertilfredshet og mer faglig utvikling. Ledelsen besluttet å anvende Lean for å skape en forandringskultur, hvor initiativet kommer fra medarbeiderne, som er tettest på problemene i hverdagen. Tre avdelinger ble utvalgt til å delta i et pilotprosjekt for å utprøve Lean-prinsippene

12. august 2010

I samarbeid med Fellesforbundet, Industri Energi, Lederne, Nito og Tekna har Norsk Industri gjennomført et fireårig bransjeprogram som har hatt som mål å øke norsk industris konkurransekraft gjennom involvering og praktis forbedringsarbeid. Når programmet nå er avsluttet, er det liten tvil om at de som har klart å holde fokus på forbedringsarbeidet gjennom programperioden, står langt bedre rustet til å møte konkurransen etter hvert som forholdene normaliserer seg påverdensmarkedet. Optimalisering og kompetanseoppbygging er nødvendig også i nedgangstider, da legges grunnlaget for åvære på topp når konjunkturene snur. Og det gjør de alltid!

12. august 2010

Å slutte å sløse med de ansattes tid og energi kan gi stor gevinst.

I snart tre år har Ringnes Gjelleråsen jobbet med Lean-metoden. Resultatet er at småstopp i produksjonen har gått ned 10-20 prosent, oppstartstid og omstillingstid er redusert med 25 til 30 prosent, ifølge Ringnes.

Sykefraværet har også gått dramatisk ned, i noen avdelinger med opp til 50 prosent.

12. august 2010

Tillit og samarbeid mellom ledelse og medarbeidere er det viktigste verktøyet når virksomheten innfører lean, viser et treårig forskningsprosjekt, som har undersøkt hvordan lean kan forbedre arbeidsmiljøet.

16. juni 2010

Blir bedre bedrift

Programmet Effekt 2010 skal bidra til at bedrifter fortsatt kan produsere lønnsomt i Norge. Mange bedrifter går en grundig ”runde” med seg selv og gjør endringer til det bedre. Bedriften Tranberg AS har bl.a. forbedret leveringspresisjonen fra 60 til 95 prosent.

09. juni 2010

Universitetssykehuset Nord-Norge HF har innført lean metodikk som på tvers av klinikkene skal danne grunnlag for systematisk forbedring av pasientforløp. På universitetssykehusets hjemmesider kan du lese mer om de forskjellige resultatene som er oppnådd fra arbeidet. Les mer på www.unn.no

03. juni 2010

Det som i andre deler av samfunnet anses som uønsket, tagging, er en del av bedriftsstrategien til Iterate. I konferanserommet i selskapets staselige Frogner-lokaler, er to vegger dekket med tavlemaling. Opp til tre meter i høyden kan man fritt skrive ut sin kreativitet om prosjekter og ideer.

Les mer på Computerworld

31. mai 2010

Postkontorene holder i dag til i lokaler med langt større areal enn nødvendig. Beregninger viser at halve arealflaten (40 000 m2) ved de 179 postkontorene er overflødig. Mange husleieavtaler utløper i løpet av 2010. Det gir en anledning til å flytte inn i nye og mer tilpassede lokaler med bedre arealutnyttelse. Eller å tilbakeleie deler av dagens areal. Derfor har Post i beste Spinnaker- og Lean ånd, jobbet med løsninger som gir mindre arealbehov og mer standardiserte arbeidsprosesser.

Les mer på posten.no

06. mai 2010

Den 10.12.2009 ble Lean Forum Norge stiftet. Stiftelsen foregikk i Norges Forskningsråds lokaler i Oslo, og tilstede ved stiftelsen var:Innovasjon Norge, LO,NHO, Teknologisk Institutt, TPM team,TQM Center Norway,Sintef Raufoss Manufacturing, Abelia,Norsk Industri og AFI. Lean Forum Norge er: Et åpent forum for å fremme verdiskapig gjennom innovasjon og virksomhetsutvikling. Forskning på og utvikling av ”den norske modellen” og ”lean filosofi” står sentralt i forumets arbeid. Under statutter står det beskrevet mer detaljert om forumets arbeid

Abonner på vårt nyhetsbrev

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.